Over ons

Dan Tien maakt muziektheater met een eigen geluid. Na een aantal jaren in theaters wagen Quirine, Marit en Femke zich nu aan de volgende sprong: ‘Goud!’ in het wedstrijdbad.

Joost Verbakel en Frank Wintermans versterken de band op bas en drums.

FEMKE
FEMKE
Speelt Eef. Kan sinds 1 week 1 baan vlinderslag. Heeft een mintgroene piano. Houdt van een rengalopje trekken over het strand.
MARIT
MARIT
Componeert de muziek. Speelt piano. Heeft flexibele vingers. Kan ook een split en een spagaat. Houdt van haar hond Saar.
QUIRINE
QUIRINE
Speelt Helle, Jacobien en Verslaggever. Is goed in schoolslag. Heeft een tof kind op de wereld gezet. Houdt van een wijds uitzicht.
TON
TON
Regisseert het spul. Fietst keihard op een elektrische fiets. Is goed in klussen. Kan goed overweg met epoxy. Bezit een eiland.

Ons verhaal

Eind 2016 werd Dan Tien benaderd door Willemijn Offerman om muziek te componeren onder de documentaire ‘De kracht van de teleurstelling’. Willemijn is momenteel zeilster bij TeamNL. In 2016 nam ze met haar broer Manus deel aan de het WK Zeilen 29er in Medemblik. Ondanks de goede voorbereiding werd dat geen goed toernooi. Willemijn realiseerde zich dat de druk om te presteren hen teveel was geworden.
In de documentaire gaat ze in gesprek met andere topsporters waarin ze hen vraagt naar hun omgang met druk. Ook interviewt ze een deskundige op het gebied van stressmanagement over de vragen: Wat gebeurt er fysiek en mentaal als je onder hoge druk staat? En hoe ga je daarmee om?
Dan Tien leerde door dit onderzoek wat er echt in je brein gebeurt bij te hoge druk. En welke technieken topsporters gebruiken om te voorkomen dat de druk de overhand krijgt. Die technieken zijn voor iedereen nuttig en toepasbaar. In de voorstelling maken we de vertaalslag naar een olympische zwemster.

“Als ik in de flow kom ben ik op mijn best. Dan voelt het goed en dan denk ik: ja! ik raak ‘m.”

WILLEMIJN OFFERMAN • ZEILSTER

Ambassadeurs

Een hoop mensen geloven in Goud! Enorm veel dank gaat uit naar Margriet Meijer (marketing & communicatie), Silke Ischen (ontwerp logo), Erik van Rosmalen (fotografie), Arno Bosma (fotografie), Roeland Touwen (voorzitter), Len Verdel (secretaris), David Groeneveld (penningmeester), Thomas Collignon (geluidstechniek), Eugène van Loon (directeur SKWA), Nico Zwinkels (voorzitter ZPCH), Sjaak Kagchelland (hoofddtrainer ZPCH), Annerieke Wolf (programmamanager KNZB).